Ο ΖΕΟΛΙΘΟΣ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΙΠΠΟΦΑΕΣ

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΙΠΟΦΑΕΣ ΜΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ZEOPROFIT HELLAS.

Είναι μια νέα καλλιέργεια που κάνει την εμφάνισή της τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Ο καρπός της έχει εξαιρετικές ιδιότητες ως συμπλήρωμα διατροφής και συνεπώς δεν είναι δυνατόν να διανοηθεί κανείς να καλλιεργήσει το φυτό με μη βιολογικό τρόπο.
Ο ζεόλιθος και άλλα νεώτερα μέσα, δίνουν τη δυνατότητα καλλιέργειας του φυτού χωρίς τη χρήση χημικών φυτοπροστατευτικών και από την άλλη μεριά επαυξάνουν τα επίπεδα των ωφέλιμων συστατικών του.


ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΥΤΕΙΑΣ


Προηγείται εδαφολογική ανάλυση και διόρθωση των τυχόν ανισορροπιών που θα αποκαλυφθούν πχ ελλείψεις σε ιχνοστοιχεία.
Αν είχε προηγηθεί καλλιέργεια του εδάφους με τη χρήση χημικών και ζιζανιοκτόνων για πολλά χρόνια, συνιστούμε να φυτεύετε ένα ψυχανθές (πχ βίκος) και να το ενσωματώσετε στο έδαφος την άνοιξη πριν από την εγκατάσταση της φυτείας αφού το ψεκάσετε με TORFOVIT (5 λίτρα / στρέμμα και 2 κιλά / 100 λίτρα νερού ζεόλιθο σε πούδρα).
Αν δεν κάνετε τη χλωρή λίπανση, συνιστούμε ψεκασμό του εδάφους , όταν το έδαφος έχει ικανοποιητική υγρασία. Μετά από 15 ημέρες κάνουμε ελαφρά ενσωμάτωση των ζιζανίων που έχουν βλαστήσει και της υπάρχουσας βλάστησης. Στη συνέχεια προχωράμε σε φυτεύσεις και σε αποστάσεις 3,5-4 μέτρων μεταξύ των γραμμών και 1,5 μέτρου επί της γραμμής.
Κατά τη φύτευση να τοποθετείται στο λάκκο φύτευσης 3 χούφτες ζεόλιθο. Τα δύο επόμενα χρόνια μπορούμε να συνεχίσουμε να σπέρνουμε βίκο στο ενδιάμεσο των γραμμών και να το ενσωματώνουμε στο έδαφος αφού το ραντίσουμε με ζεόλιθο, σε δόσεις όπως αναφέραμε, για να αυξήσουμε την οργανική ουσία του χωραφιού και τη γονιμότητά του. Επίσης με την καλλιέργεια του βίκου δεν χρειαζόμαστε καθόλου λίπανση με άζωτο.


ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΧΩΡΑΦΙΟΥ


Το χωράφι που θα επιλέξετε για την εγκατάσταση της φυτείας πρέπει να πληροί ορισμένες προϋποθέσεις αν θέλετε να έχετε μια φυτεία που θα είναι εύκολη στους χειρισμούς της. Οι προϋποθέσεις αυτές είναι:
• Οξύτητα μεταξύ 6 και 7 για να ευνοεί την ανάπτυξη των γαιοσκωλήκων
• Απομάκρυνση σε κροκάλες και πέτρες για να μην έχετε φθορά στο μηχάνημα καταστροφής των χόρτων
• Να μην δέχεται το χωράφι απόνερα από άλλα χωράφια στα οποία ασκείται εντατική χημική γεωργία
• Να μην νεροκρατεί και
• Να μην βρίσκεται κοντά σε βιότοπο της αρκούδας

ZEOPROFIT HELLAS , 2ο km Thessaloniki - Halkidona, Postal code: 57007 Thessaloniki Greece e-mail : apothiki@zeoprofit.gr Tel. + (0030) 2391300761-2 Mobile / Viber (0030)6974366443

Please publish modules in offcanvas position.