ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ

Το αρχικό και βασικότερο περιβαλλοντικό όφελος που προκύπτει από την οικολογική διαχείριση της παραγομένης λυματολάσπης των βιολογικών καθαρισμών

, είναι η αποσυμφόρηση του περιβάλλοντος από τις επικίνδυνες χημικές ουσίες που συσσωρεύονται σε θάλασσες και ακτές, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στην τοπική πανίδα και χλωρίδα, ενώ με την έκπλυση της λυματολάσπης από την βροχή, μολύνει ταυτόχρονα τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα ο οποίος καταλήγει είτε στις γεωργικές καλλιέργειες, άρα στο φαγητό μας, είτε απ’ ευθείας στο ποτήρι μας από τη βρύση.

Το ενδιαφέρον της κάθε Δημοτικής Αρχής σχετικά με το οικολογικό φιλοπεριβαλλοντικό προφίλ της, μπορεί να αποδειχθεί εύκολα και να χτιστεί πάνω σε στέρεες βάσεις, μιας και η οικολογική παραγόμενη λυματολάσπη ECOMUD, όχι μόνο δεν φέρει τις αρνητικές ιδιότητες της συμβατικής λυματολάσπης, αλλά αντιθέτως πρόκειται για ένα από τα καλύτερα εδαφοβελτιωτικά, όντας άοσμη, συνεκτική και πλήρως ακίνδυνη, η οποία είναι:   

ΡΙΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΕΔΑΦΟΒΕΛΤΙΩΤΙΚΟ ΖΕΟΛΙΘΟΥ         ΡΙΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΕΔΑΦΟΒΕΛΤΙΩΤΙΚΟ ΖΕΟΛΙΘΟΥ

               

Άοσμη και συνεκτική, φιλική προς τα φυτά ,το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Κατάλληλη για ασφαλή απόθεση στα ΧΥΤΑ.

Κατάλληλη για χρήση ως εδαφοβελτιωτικό στις γεωργικές καλλιέργειες.

Δημιουργία εδάφους ή λιπάσματος με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (μίξεις χωμάτων με οποιοδήποτε υπόστρωμα).

Δεσμεύει οργανικά, ανόργανα, οργανομεταλλικά, αέρια συστατικά, μέταλλα, ραδιονουκλίδια και βακτήρια. Το ποσοστό απομάκρυνσης μετάλλων και ραδιονουκλιδίων κυμαίνεται μέχρι 99%, ενώ αυτό των οργανικών ουσιών έως 53%.

Παράγεται σε κοκκοποιημένη μορφή.

Η υγρασία είναι μειωμένη κατά 40% από την αρχική λυματολάσπη.

Η μέγιστη ποσότητα επεξεργασίας την ημέρα είναι 50 τόνοι.

ZEOPROFIT HELLAS , 2ο km Thessaloniki - Halkidona, Postal code: 57007 Thessaloniki Greece e-mail : apothiki@zeoprofit.gr Tel. + (0030) 2391300761-2 Mobile / Viber (0030)6974366443

Please publish modules in offcanvas position.