ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΦΕΛΗ

Τα κοινωνικά οφέλη που προκύπτουν από την επεξεργασία της συμβατικής λυματολάσπης και της μετατροπής της σε ECOMUD είναι πολλαπλά

, με χαρακτηριστικότερο τη δημιουργία ενός πιο καθαρού και υγειονομικά κατάλληλου περιβάλλοντος, το οποίο αυξάνει κατακόρυφα την ποιότητα ζωής των δημοτών, ενώ ταυτόχρονα δίνει ώθηση στην τοπική οικονομία να ανελιχθεί με την εν δυνάμει αύξηση της τουριστικής δραστηριότητας.

Η εμπορία την οικολογικής λυματολάσπης αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα συμβολής ανόρθωσης της συνοχής του κοινωνικού ιστού αυξάνοντας τις θέσεις εργασίας ή βελτιώνοντας τις συνθήκες των ήδη υπαρχόντων. Η δυνάμενη ανάκαμψη των Γεωργικών Συνεταιρισμών έπειτα από χρόνια αδράνειας και οικονομικής εξαθλίωσης, θα αποτελούσε επίτευγμα από μόνο του, συμβάλλοντας ευρύτερα στη γεωργία και τον αγροτικό πληθυσμό, μέσω των φιλοπεριβαλλοντικών και κοινωνικοπολιτικών δράσεών τους.

Επιπλέον, με γνώμονα τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες των δημοτών και ιδιαιτέρως εκείνων που ασχολούνται επαγγελματικά με τη γεωργική παραγωγή, η δωρεάν παραχώρηση της οικολογικής λυματολάσπης ως εδαφοβελτιωτικό ειδικά για γεωργικές καλλιέργειες ή ακόμη και για οικιακούς κήπους, μπορεί να συμβάλλει θετικά στην προσπάθεια άσκησης κοινωνικής πολιτικής κάθε Δημοτικής και Τοπικής Κοινότητας, ελαφρύνοντας τα συνολικά έξοδα των δημοτών.

ZEOPROFIT HELLAS , 2ο km Thessaloniki - Halkidona, Postal code: 57007 Thessaloniki Greece e-mail : apothiki@zeoprofit.gr Tel. + (0030) 2391300761-2 Mobile / Viber (0030)6974366443

Please publish modules in offcanvas position.