ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΦΕΛΗ

Η προμήθεια του οικολογικού συστήματος ECOMUD και η παραγόμενη οικολογική λυματολάσπη αποτελούν μια μεγάλη οικονομική ανάσα για την κάθε Τοπική Αυτοδιοίκηση σε πολλά επίπεδα.

Η οικολογική διαχείριση ECOMUD είναι κυρίαρχα η λύση των υπέρογκων προστίμων που επιβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στους Δήμους, με μηδαμινό κόστος σε σύγκριση με εκείνο των προστίμων.

Επιπλέον, με την εμπορική διαχείριση της οικολογικής λυματολάσπης, η ΔΕΥΑ αποκτά ένα μόνιμο έσοδο και με τη γνωστοποίηση του προϊόντος, σταθερά αυξανόμενο, το οποίο σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αποσβέσει το κόστος προμήθειας των μηχανημάτων αρχίζοντας να αφήνει κέρδη. Η κερδοφορία των ταμείων της Δημοτικής Αρχής, υφίσταται είτε με την εμπορία εκ της ίδιας του προϊόντος της οικολογικά επεξεργασμένης λυματολάσπης, είτε μέσω των διαμεσολαβητών, ήτοι καταστήματα χονδρικής, λιανικής ή ακόμη και των Γεωργικών Συνεταιρισμών, μιας και δύναται να καταστεί υποχρέωσή τους η καταβολή καθορισμένου ποσοστού εκ των κερδών τους στη ΔΕΥΑ.

Συν τοις άλλοις, μέσω της αποσμητικής δράσης, λύνεται το πρόβλημα της δυσοσμίας και έτσι βελτιώνει τις συνθήκες της τοπικής κοινωνίας σε επίπεδο ατμόσφαιρας, συνεπώς ανοίγει το δρόμο για μια πιο πλούσια τουριστική ανάπτυξη σε ένα πλέον πιο καθαρό περιβάλλον.

Η ορθή νομοθετικά διαδικασία επεξεργασίας λυματολάσπης με την μέθοδο «ξήρανσης αέρα», μπορεί να είναι σχετικά πιο φτηνή συγκριτικά με την μέθοδο «ECOMUD», όμως απαιτεί πολύ μεγάλες εκτάσεις για την απόθεσή της και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για ένα υλικό χρήσιμο και ακίνδυνο, με αποτέλεσμα την αυξανόμενη συσσώρευσή της.

ZEOPROFIT HELLAS , 2ο km Thessaloniki - Halkidona, Postal code: 57007 Thessaloniki Greece e-mail : apothiki@zeoprofit.gr Tel. + (0030) 2391300761-2 Mobile / Viber (0030)6974366443

Please publish modules in offcanvas position.